maanantai 21. lokakuuta 2013

Hevoseton on huoleton?!?

Yksi parhaimmista kilpakumppaneistani, Jansu muuttaa tässä tämän kuun lopussa Lohtajalle 3-vuotiaan irlannincob orin seuraksi. Jansu on tänä kesänä päässyt vielä Roosan kanssa kilpailemaan muutamat alue-estekisat, mukaan mahtui myös sijoitus 80cm luokasta!

Nyt Jansu tulee siirtymään pääsääntöisesti maastopolleksi, osa-aikaeläkkeelle jonka ruuna on ansainut! Kuinka moni voi sanoa, että oma hevonen on juossut raviradoilla 10-vuotiaaksi, uudelleen koulutettu ratsuksi ja toiminut 5-vuotta opetushevosena ratsastuskoulussa samalla kilpailen alue- ja kansallisella tasolla? Jansu on sen tehnyt ja en voi muutakuin odottaa päivää, jos sellaista edes tulee, että löytäsin toisen yhtä suurella sydämellä varustetun kilpakumppanin! 
 Jansun kanssa ei koskaan tarvinut miettiä, että miten maastorata suoritetaan, jos ratsastaja vaan luotti hevoseen niin Jansu teki 120% ratsastajan puolesta.
 Muistan edelleen yhden kenttä aluevalmennuksen talvella 2008, jolloin Martina hyppäsi Jansulla ja mä menin Kaapolla. Valmennuksen jälkeen Paavo sanoi mulle, että mulla on opetushevosessa enemmän potentiaalia kenttäradoille ku silloisessa kisahevosessa. Keväällä 2008 Kaapon ollessa jälleen sairaslomalla, kokeilinkin yhdet kisat Jansulla, seuraavista aluekisoista haettiinkin kotia kaksi 2-sijan ruusuketta ja siitä se alkoi!
 Martina kilpaili Jansulla kotikisoissa, seura-, alue- ja kansallisella tasolla, itse kävin muualla kilpailemassa. Jansu teki koko ajan myös opetushevosen töitä ja uskonkin tämän antaneen hyvän perustan kestävyydelle sekä toimivuudelle eri tilanteissa!


 Yllä; Jansu Niinisaloss kesällä 2009, sh-helppo.
Alla; Jansu NURKissa kesällä 2013, 80cm sijoitus Roosan kanssa!


Itse tulen jäämään ilman hevosta, ainakin hetkeksi..

1 kommentti:

  1. Meidän Taavi -varsassa riittää projektia vaikka muille jakaa... ;)

    VastaaPoista