tiistai 8. maaliskuuta 2011

Välinpitämättömyys..

 En tiedä onko se välinpitämättömyyttä vai jotakin muuta? Huolimattomuutta, tietämättömyyttä vai mitä, se mihin kaikkeen olen elämäni aikana ja varsinkin viime viikon aikana törmänyt hevospiireissä.

 Joskus syynä voi olla vaan se, ettei ihminen tiedä? Vai tietääkö sittenkin, mutta ei välitä?

 Siinä vaiheessa kun otetaan vastuu eläimestä, hevosesta, tulisi ymmärtää, etteivät ne ole leluja. Joskus sattuu inhimillisiä erehdyksiä, mutta hevonen ei saisi kärsiä siitä. On myös osattava ottaa vastuu omista teoista, virheistä ja uskallettava myöntää se.

 Se, että joskus joku tapahtuma olisi ehkäistävissä jos ihminen ajoissa osaisi kertoa, pyytää apua, mutta se ei ole aina helppoa ja rehellisesti sanottunua hevospiireissä usein törmää siihen, ettei haluta kysyä neuvoja/pyytää apua, koska silloihan joku voisi kuvitella ettei tiedäkkään kaikkea.

 Sen olen näiden vuosien aikana hevosten kanssa huomanut, että aina oppii uutta ja joku voi auttaa sua. Itse autan mielelläni, jos joku apua pyytää :)

2 kommenttia:

  1. Klokt skrivet! Först när man förstår att genast, ofta, alltid då det behövs, fråga hjälp, om det så bara är hjälp att få en annan synvinkel på något - då har man nått en nögre nivå av kunskap. Att inse att man inte själv kan se, förstå, veta och göra allt är på det enda rätta sättet (för något sånt finns inte) är att ha insett mycket.

    VastaaPoista
  2. Amen, Riikka! Det är just så det är!:)

    VastaaPoista